Лоши са резултатите  на пробите на питейната и морската вода

...
Лоши са резултатите  на пробите на питейната и морската вода
Коментари Харесай

Водата в Царево не е годна за пиене, РЗИ съветва да не се влиза в морето

Лоши са резултатите  на пробите на питейната и морската вода в община Царево. Данните заяви Регионалната здравна ревизия в Бургас. Остава възбраната за консумация на питейна вода, както апелът да не се влиза в морето.

След наводненията в община Царево и вторите проби взети за разбор демонстрират, че морската и питейната вода имат влошени индикатори. 

" В множеството обитаеми места има висока мътност на водата…Днес за трети път ще вземаме проби, както за морската, по този начин и за питейната вода. За питейната вода остава възбраната, а другояче морската вода са неприятни пробите за цялата община Царево – има ешерихия коли и ентерококи ", сподели шефът на Регионалната здравна ревизия в Бургас доктор Георги Паздеров.

Днес още веднъж ще бъдат взети проби за разбор на питейната и морската вода. Те ще бъдат подготвени в сряда.

Междувременно от наводненията се засилва остаряло свлачище в Ахтопол. От стръмната крайбрежна улица се свлича земна маса. По данни на кмета на Ахтопол Станислав Димитров след поройните дъждове са се засилили 4 свлачища, 3 на крайбрежната улица и едно от северната страна на града.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР